Cabana Dianthus - Curmătura Foii - Tămașul Mic - Umerii Pietrei Craiului - Ref. Șpirlea - Cabana Dianthus

Marcaje :

Cabana Dianthus, Plaiul Foii - bariera Valea Șpirlei: bandă roșie,
Bariera - Curmătura Foii: triunghi roșu
Curmătura Foii -Umerii Pietrei Craiului: bandă roșie
Umerii Pietrei Craiului - Plaiul Foii: bandă roșie

 

Caracteristica traseului:

Dificultate medie, putând fi parcurs tot timpul anului. Iarna necesită echipament și pregătire pentru ture de iarnă. Recomandat drumeților ce caută o tură de relaxare, timp estimativ 6-7 ore, diferență de nivel 700m. Pe traseu întâlnim 2 izvoare, Izvorul Oțețelei la urcare, la cca 3 ore de la plecare de la Cabana Dianthus, înainte de Poiana Tămășelului, si unul la coborâre,după ce coborâm de la refugiul Șpirlea, după cca 5 ore.

Descriere:

La cca 20 min de la plecare spre Valea Șpirlei,după ce trecem de barieră, cotim la dreapta și începem urcușul pieptiș pe Plaiul Mare. După încă 1,5 ore ajungem în Șaua Tămășelului. Peisajul se schimbă brusc, având în fața noastră Masivul Păpușa, în stânga Piatra Craiului și în dreapta Tămașul Mare. Traseul nostru se continuă la stânga spre Piatra Craiului și după încă 40 de minute, ajungem la izvorul Oțețelei si apoi in Poiana Tămășel.

Urmăm marcajul și ajungem după ce am urcat Culmea Tamaselului, sub Umerii Pietrei Craiului, cca 1 ora. Acesta este punctul culminant al traseului nostru, de aici coborâm uşor pe sub pereţii stâncoşi şi pe alocuri depăşim mici vâlcele cu grohotiş, după încă o jumătate de oră ajungem la refugiul Şpirlea. De aici nu mai avem nici o problemă, poteca și marcajul ne vor conduce încă mai bine de o oră la Cabana Dianthus. Pe acest segment de traseu putem avea ca obiectiv, cu un ocol de cca 30 de minute, Zaplazul, ce marchează ca o poartă de intrare într-un alt traseu, numit la Lanţuri.

 

 

 

Stâna din Poiana Tămăşel


 

Veder spre Iezer-Păpuşa


Vedere spre Piatra Craiului


No comment :)

Poze și descriere:  Ciprian Turcanu, ghid autorizat 0786252733  www.yourguide.ro

Ultima actualizare (Sâmbătă, 26 Februarie 2011 09:49)

 

Parteneri

Cazare hoteluri pensiuni
Cazare Plaiul Foii